#blog

Emma was erbij: hét lente-event met straattheater en mobiele pluktuin @emmadistrict

 

Vrijdag 24 mei – zondag 26 mei
Eindhoven huilt. Donkere wolken pakken samen boven de stad van kleur en design. Het meest creatieve winkelgebied van Eindhoven viert de lente dit weekend en…het regent pijpenstelen. Maar terwijl de regen sporen over mijn wangen trekt, klaart mijn humeur op als ik op de Nieuwe Emmasingel word ontvangen door een honderdtal kleurrijke bloemen en lampionnen. Wat een zonnig welkom! Drie dagen lang stond Emma District in het teken van Flower Power, waarbij straattheater-acts en een mobiele pluktuin zich door de straat bewogen. Gemist? Ik praat je bij.

Vrijdag
Straattheater-act VergeetZEnietjes ‘voor een onvergetelijk momentje in uw dag’
Twee verkleedde dames lopen ons – ‘ons’, als in ‘mijn vriend en ik’ – met kunstbloemen tegemoet. Op iedere bloem staat een woord geschreven. Of ik een bloem wil uitkiezen, dan doen zij de rest. Opgelucht dat ik geen beschamend dansje hoef te doen, kies ik de bloem met het vraagteken. De dames houden een onderonsje en steken van wal: ze zingen een lied, afgestemd op ons als liefdeskoppel. Zingen kunnen ze zeker! De persoonlijke woorden en hun warme stem bezorgen me een gelukkig gevoel; het liefst stop ik het duo in mijn rugzak mee naar huis. Ze lopen echter door naar de volgende passanten om samen met hen de bloemetjes buiten te zetten.

Zaterdag
Straattheater ‘In Bloei’
Op zaterdag zwierden steltenlopers met rokken van bloembladen en kronen vol knoppen hoog boven het publiek met de act ‘In Bloei’. Schijnbaar. Ik had die dag een familiefeest, maar ik begreep dat mensen positief reageerden op de act.

Zondag
Kindervoorstelling ‘De avonturen van Lizelore’ en een mobiele Pluktuin
Terwijl ouders met een kop thee – gok ik, het kan ook koffie zijn geweest – op het terras zaten, hing hun kroost apegapend aan de lippen van de wonderlijke Lizelore met haar sprookjespaddenstoelenschoenen. Uitgerust met haar melodieuze stem en expressieve mimiek, nam Lizelore de kinderen moeiteloos mee op avontuur in haar verhaal over Bladluis en Spin. Ik sloot het weekend af met een samengesteld boeket van de mobiele pluktuin die zich een weg baande door het winkelend publiek, om de voorraad bloemen aan te vullen met verse exemplaren.

Emma’s mening:
Dit was léuk. De afgelopen drie dagen zorgden voor reuring, sjeu en bovenal: kleine momenten van geluk. Niet met de gewenste zonnestralen misschien. Maar hé, bloemen blijven langer mooi met water, niet waar?

Emma.