#blog

De zomer komt eraan. Hopelijk kunnen we dan weer genieten van de Spaanse zon of de Italiaanse kust. En wat is er nu rustgevender dan een boek lezen op het strand? Met op de achtergrond de golven die breken in de branding en de vogels die fluitend boven je hoofd vliegen…

Dan is er even geen tijd voor Netflix. Schermen uit en boek lezen. Maar welk boek past nu eigenlijk bij jou? Er zijn een heleboel fantastische boeken uitgekomen dit jaar, dus hoe te kiezen welke je nu als eerste gaat lezen? Lees gauw verder, want deze blog geeft je een duwtje in de goede richting.

 

Wat voor boek lees je het liefst?

 1. Een thriller, waar er onvoorspelbare zaken gebeuren.
 2. Een boek waar ik iets van kan leren.
 3. Een eenvoudige roman, waar je zo doorheen leest en die gemakkelijk te begrijpen is.
 4. Een biografisch verhaal.
 5. Geen van allen.

 

Hoe realistisch moet het verhaal zijn?

 1. Redelijk realistisch, maar ook veel drama, anders is er niks leuks om over te lezen.
 2. Erg realistisch.
 3. Het moet allemaal echt mogelijk zijn, maar gebeurt niet in mijn leven.
 4. Volledig realistisch.
 5. Maakt me niet zoveel uit.

 

Hoe romantisch mag het boek zijn?

 1. Redelijk, zolang er spanning bij zit mag de romantiek ook het hoofdverhaal vormen.
 2. Liever niet.
 3. Erg romantisch.
 4. Mag, maar liever niet.
 5. Al dat romantische gedoe, zolang het verhaal maar boeiend is.

 

Wat denk je van humor in een boek?

 1. Mag er in voorkomen.
 2. Leuk voor tussendoor, maar is niet de hoofdreden dat ik het boek lees.
 3. Zeker leuk!
 4. Ligt aan de persoon wie hem heeft geschreven! Maar over het algemeen niet zo overheersend veel.
 5. Ja, humor is altijd wel leuk, toch? Daarvoor kijk ik films.

 

Hou je van maatschappelijk betrokken thema’s?

 1. Neh.
 2. Absoluut.
 3. Liever niet.
 4. Wel interessant, maar niet altijd.
 5. Maakt me echt niks uit.

 

Had je vooral 1?

Dan is een spannende roman echt iets voor jou. Op dit moment vliegt het zevende deel van de serie ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley over de toonbank. Ben je al bekend met deze serie? Dit zou namelijk echt iets voor jou kunnen zijn. Het eerste deel van de serie heet ‘De Zeven Zussen’.

 

Had je vooral 2?

Boeken waar je iets van kan leren en die niet enkel voor vermaak dienen; voor jou kan het boek ‘Ik ga leven’ van Lale Gül een aanrader zijn. Dit boek is een autobiografische roman waarin een vrouw vertelt over haar ervaringen binnen een streng islamitisch gezin waarin zij losbreekt van haar gelovige familie. Zeker een interessant en aangrijpend verhaal.

 

Had je vooral 3?

Dan ben jij een chicklit type. Een boek waar je zo doorheen leest, bijvoorbeeld op het strand zodat je even je gedachten lekker kan laten verdwalen in het verhaal. ‘Liever verliefd’ van Sophie Kinsella is iets voor jou. Een zoetsappig liefdesverhaal, wat zich afspeelt in een idyllisch Italiaans oord… Heerlijk om in weg te zwijmelen.

 

Had je vooral 4?

Autobiografieën of non-fictie boeken zijn dan jouw ding. Houd je daarnaast een beetje van voetbal? Dan kan de biografie ‘Derksen’ van Johan Derksen weleens iets voor jou zijn. Dit boek toont een biografisch portret van het veelbesproken tv-icoon.

 

Had je vooral 5?

Hmm, boeken zijn niet per se jouw ding. Toch is het zeker aan te raden er eens een open te slaan. Wellicht dat voor jou een boek van Saskia Noort iets kan zijn. Zij schrijft crime boeken, die makkelijk te begrijpen zijn en waar een spannend plot in zit. Veel plezier!

 

Bovenstaande boeken zijn allen populaire boeken op dit moment en allen verkrijgbaar bij boekhandel Van Piere in Eindhoven. In deze mooie, ruime boekhandel vind je voor ieder wat wils. Deze boekhandel stamt al uit 1848, opgericht door familie Van Piere. De liefde voor boeken stroomt door de mooie winkel heen en dat voel je. Loop eens binnen en je wordt direct geholpen door één van de medewerkers. Veel plezier met het verslinden van leesvoer.