Nieuwe Emmasingel 31
Eindhoven

Facebook pagina
Instagram pagina
Bel
E-mail


Ga naar de website

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag - zondag
11:00 - 17:00
#entertainment

100 jaar Philips uitvindingen onder één dak!

Het begon allemaal in een klein fabriekje, de werkplaats van Gerard Philips. Dat kleine Fabriekje in het centrum van Eindhoven is na een grondige renovatie veranderd in het prachtige Philips Museum dat het inspirerende verhaal vertelt van Philips. Van het kleine fabriekje in Eindhoven dat uitgroeit tot een toonaangevend en wereldberoemd concern.

Met wisselende tentoonstellingen valt er altijd wat nieuws te beleven in het Philips museum. Je ziet hoe het bedrijf door de jaren heen licht steeds opnieuw uitvindt; van de allereerste gloeilamp tot en met halogeen en led-verlichting. Maar ook hoe Philips de wereld veroverde met radio, televisie en röntgenapparatuur. In het museum staat bijvoorbeeld de allereerste Philipsradio uit 1927 en één van de eerste televisietoestellen. Honderd jaar in beeld en beleving; de interessante Philips uitvindingen onder één dak!

De interactieve ‘Innovation and you Experience’ geeft je een voorproefje op de toekomst. Welke rol gaat moderne technologie in onze levens spelen? Via grote beeldschermen die reageren op individuele bezoekers, ontdek je op welke vlakken moderne technologie het leven van ons en van miljarden mensen op de wereld kan verbeteren. Op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld.

Mission Eureka, een uitdagend familiespel

Test met het familiespel Mission Eureka of jij net zo innovatief bent als Gerard Philips. In een team van 2 tot 4 personen speel je dit spel samen op een iPad. Net als echte onderzoekers krijg je verschillende opdrachten die je samen met je team uitvoert. Door puzzels en spellen op te lossen ontdek je hoe led-licht werkt en wat röntgen precies doet!

Het spel maakt gebruik van innovatieve iBeacon technologie, waarmee de iPad automatisch de spellocatie herkent en de interactieve groepsspellen op magische wijze worden gestart. Na ongeveer een uur weet je of je missie geslaagd is en of je in de voetsporen van Gerard Philips kunt treden.